full screen background image
dara collage

Δωρεάν Εκπωτικός Κωδικός -25% για το Dara Thai Restaurant στον Άγιο Δημήτριο

Γράψου στο Newsletter του Exodos24 για να μη χάνεις τις νέες αφίξεις και προσφορές για Bars - Clubs και εστιατόρια!

Please wait...

Το Dara Thai Restaurant μας χαρίζει -25% επί του συνολικού λογαριασμού – αποκλειστικά για τους φίλους του Exodos24 για να απολαύσουμε Ταυλανδέζικη Κουζίνα από Thai Chef

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και ο Εκπτωτικός Κωδικός θα έρθει αυτόματα στο Email σας με ισχύ μέχρι 31 Μαρτίου

Please wait...

 

Λίγα Λόγια για το Dara Thai Restaurant

Το νέο Αστέρι της Ταυλανδέζικης Κουζίνας ακούει στο όνομα Dara Thai Restaurant

Εμπνευσμένο από τη λέξη Dara που σημαίνει Αστέρι έρχεται στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου για να σε μυήσει στα μυστικά της Ταυλανδέζικης Κουζίνας.

Στολισμένα πιάτα Ταυλανδέζικης Κουζίνας δια χειρός Thai Chef

Στολισμένα πιάτα Ταυλανδέζικης Κουζίνας δια χειρός Thai Chef

Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει το Dara Thai είναι ότι οι Chef του είναι από την Ταυλάνδη γνωρίζοντας άρτια πως να μεταφέρουν όλες τις αυθεντικές γεύσεις στο πιάτο σας.

Μαγειρεύοντας στο Dara Thai Restaurant

Μαγειρεύοντας στο Dara Thai Restaurant

Απέχει μόλις 100m από το Metro του Αγίου Δημητρίου Πίσω από το Metro Mall

Μία επιλεγμένη και ταυτόχρονα εξαιρετική επιλογή, αποκλειστικά για τους φίλους του Exodos24

Διεύθυνση : Αιδινίου 9 , Άγιος Δημήτριος

Κρατήσεις : 210.97.55.698

 

Λίγα Λόγια για την Ταυλανδέζικη Κουζίνα

Πολλοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν την Ταϊλάνδη στην ανάπτυξη και τελειοποίηση της μαγειρικής της παράδοσης, με βασικότερο το γεγονός ότι υπήρξε η μόνη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας που σώθηκε από την επιβολή ανοιχτής αποικιοκρατίας, χάρη στην «επιδέξια» πολιτική των Βασιλιάδων της που υπέγραψαν εμπορικές συμφωνίες με τους Ευρωπαίους. Άλλος επίσης σημαντικός παράγοντας υπήρξε η κοινωνική συνοχή της λόγω της Βουδιστικής θρησκείας (94% του πληθυσμού της) και της Μοναρχίας.

Η εισβολή της ταϊλανδέζικης κουζίνας στις αγγλόφωνες χώρες έγινε αισθητή τις τρεις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Η ταχύτατη εξάπλωσή της οφείλεται όχι μόνον στην ποιότητα της αλλά και στο επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ταϊλανδών.

Συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά αυτά μαζί με την εγχώρια παραγωγή αγροτικών προϊόντων η Ταϊλάνδη κατόρθωσε να δημιουργήσει μια υψηλή και ιδιαίτερα ανεπτυγμένη γαστρονομική παράδοση. Η γεωγραφική της θέση επίσης, έδωσε στην Ταϊλανδέζικη κουζίνα μια μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της κινεζικής επιρροής που δέχθηκε.

Η πλειοψηφία του πληθυσμού της ασχολείται με τη γεωργία ενώ το ρύζι αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της οικονομίας της. Το 2003 κατέλαβε την 6η θέση μεγαλύτερης παραγωγού χώρας ρυζιού (27 εκατ. τόνοι)

Εκτός από το ρύζι, το ζαχαροκάλαμο (74 εκατ. τόνοι το 2003), το καλαμπόκι, το σιτάρι, η ταπιόκα και ο ανανάς αποτελούν τα κύρια εξαγώγιμα προϊόντα της Ταϊλάνδης, όπως η σόγια και το σουσάμι. Η αλιεία, η πτηνοτροφία και η κτηνοτροφία αποτελούν επίσης σημαντικό, αλλά όχι πρωτεύοντα ρόλο, στην ανάπτυξη της οικονομίας της.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέες Αφίξεις μαγαζιών
ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Προσφορές Εξόδου
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Διαγωνισμοί
ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ
Θέατρο και Cinema
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ