full screen background image
World Class 2016

Fruits, plants and World Class: Μπήκε επίσημα η Άνοιξη

Γράψου στο Newsletter του Exodos24 για να μη χάνεις τις νέες αφίξεις και προσφορές για Bars - Clubs και εστιατόρια!

Please wait...

 Το λόγο έχουν πλέον οι bartenders. Με δύο εκδηλώσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε το θέμα της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού World Class Bartender of the Year 2016

Aν είναι ένα το κοινό χαρακτηριστικό, κάθε φορά που παρουσιάζεται μία νέα θεματική στο World Class, αυτό είναι αναμφίβολα το πάθος που βλέπεις στις αντιδράσεις, τις εκφράσεις και τις κινήσεις των Ελλήνων bartenders στον χώρο. Το Palmitas Pop Up Bar στην Αθήνα και η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή στην Θεσσαλονίκη ήταν γεμάτα από ανθρώπους που διψούσαν, όχι για διάκριση, αλλά για να ταξιδέψουν για άλλη μια φορά σε αυτό το ταξίδι εμπειριών και γνώσης που ονομάζεται World Class.

World Class 2016

Το θέμα της δεύτερης φάσης του World Class Bartender of the Year 2016, είναι το “Fruits & Plants”. Με την ανακοίνωση είχαμε αρκετά χαμόγελα από τους bartenders, πιθανότατα γιατί πολλοί από εκείνους νιώθουν δυνατοί στα φρούτα ή τα λαχανικά ή τα βότανα. Όσο όμως προχωρούσε η παρουσίαση και μπαίναμε σε βαθύτερα μονοπάτια, οι ίδιοι άνθρωποι έδειχναν να αντιλαμβάνονται πόσο απαιτητική είναι αυτή η δεύτερη φάση.

World Class 2016

Αυτό όμως δεν είναι και το όλο νόημα του World Class; Οι bartenders να έχουν προκλήσεις μπροστά τους και μέσα από αυτές τις προκλήσεις, να γίνονται ολοένα και καλύτεροι. Να εκπαιδεύονται διαρκώς, να επικοινωνούν με τους άλλους bartenders και συλλογικά να ανεβάζουν τον πήχη όχι μόνο μπροστά σε κριτές και συναδέλφους αλλά ακόμα σημαντικότερα μπροστά στον καταναλωτή. Το World Class των Reserve Brands της Diageo είναι μία διεθνής πλατφόρμα ανταλλαγής νέων ιδεών που εξυψώνει την τέχνη του bartending, αναδεικνύοντας τους κορυφαίους bartenders στον κόσμο. Μερικοί από αυτούς βρίσκονταν ανάμεσά μας αυτές τις δύο ημέρες των παρουσιάσεων.

World Class 2016

Και είναι ακριβώς αυτοί οι δύο άνθρωποι, ο Γιώτης Αγγελίδης και η Άντζελα Μαριδάκη, Ambassadors των Reserve Brands της Diageo, οι οποίοι ακούραστα φέρουν την ευθύνη του να ανακαλύπτουν, να εκπαιδεύουν στις αξίες του fine drinking αλλά και να φτάνουν σε νέα δημιουργικά όρια τους καλύτερους bartenders της χώρας.

Ας πάμε όμως στην ουσία της θεματικής “Fruits & Plants”, όπως μας την παρουσίασαν οι guest speaker της δεύτερης φάσης του WORLD CLASS, Will Thompson, Global Brand Ambassador των Diageo Reserve Brands, Δρ. Αλέξανδρος Καναπίτσας, Τεχνολόγος – Χημικός Τροφίμων MSc και φυσικά ο World Class Bartender of the Year 2015 για τη χώρα μας και ένας από τους 6 φιναλίστ του Παγκόσμιου Τελικού, Μανώλης Λυκιαρδόπουλος. Στην Θεσσαλονίκη τη θέση του Δρ. Καναπίτσα πήρε ο Τρύφων Αδαμίδης, Διευθυντής του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Κολέγιο Περρωτής.

World Class 2016

Οι bartenders θα κληθούν να δημιουργήσουν δροσερά cocktails, με ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό άρωμα, που μπορούν να φτιαχτούν στο σπίτι. Ωστόσο, ένα γευστικό cocktail που τηρεί τις παραπάνω προδιαγραφές δε θα είναι αρκετό. Η παρουσίαση των cocktail θα παίξει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, ειδικότερα αν είναι βασισμένη στην τάση του sensploration που αποκαλύφθηκε πρόσφατα από το WORLD CLASS σε συνεργασία με το Future Laboratory. Το sensploration εστιάζει σε όλες τις απόψεις της εμπειρίας απόλαυσης του cocktail – όχι μόνο στη γεύση του. Σε ένα κόσμο γεμάτο εμπειρίες αισθήσεων, οι bartenders χρησιμοποιούν το sensploration για να δημιουργήσουν cocktail πέρα από το συνηθισμένο, πιέζοντας τα γευστικά όρια στα άκρα και εξερευνώντας όλες τις αισθήσεις.

Οι bartenders θα έχουν στη διάθεσή τους το portfolio των λευκών spirits των World Class Spirits για να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν τα cocktail τους για αυτήν τη δοκιμασία. Τα ποτά αυτά αποτελούνται από τις βότκες Ketel One Vodka και Cîroc, το τζιν Tanqueray No. TEN και όλη τη γκάμα της τεκίλας Don Julio (Don Julio Blanco, Don Julio Añejo & Don Julio Reposado).

World Class 2016

Ο Δρ. Αλέξανδρος Καναπίτσας πήρε πρώτος το λόγο και μας ταξίδεψε στον κόσμο των φρούτων και των λαχανικών. Η Άντζελα Μαριδάκη χαρακτήρισε δίκαια την παρουσίασή του ως μία μίνι διατριβή. Κι όσο βαθύτερα έμπαινε στο ζήτημα, τόσο πιο προσηλωμένοι φαίνονταν οι bartender. Ακριβώς γιατί ανυπομονούσαν να αποκομίσουν όση περισσότερη πληροφορία ώστε να εφοδιαστούν κατάλληλα για τα πειράματα στο bar και το σπίτι. Ενώ αμέσως μετά, ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, εστιάζοντας σε τρόπους παρασκευής στο σπίτι, έδειξε μερικές τεχνικές που μπορούν όλοι οι bartender να ακολουθήσουν, πριν δώσει με την σειρά του την σκυτάλη στον μεγάλο καλεσμένο. Ο Will Thompson  μίλησε στην καρδιά των bartenders. Προτού παρουσιάσει στο κοινό την ιστορία της τεκίλας Don Julio, απευθύνθηκε σε ένα ακροατήριο που τον κοιτούσε σχεδόν μαγεμένο.

Οι παρευρισκόμενοι bartender όμως, περίμεναν και κάτι άλλο από αυτές τις παρουσιάσεις. Να μάθουν μέχρι πότε μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο World Class. Ξεκινώντας από τις 18 Μαρτίου, ημέρα που αρχίζει το World Class να δέχεται τις ελληνικές συμμετοχές και φτάνοντας ως τις 30 του μήνα, αναμένουμε ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον και δημιουργικό διάστημα για το bartending community της χώρας. Με τους συμμετέχοντες να μπαίνουν στο https://www.theworldclassclub.com/ και να ξεκινούν για πρώτη ή πολλοστή φορά αυτό το υπέροχο ταξίδι στον κόσμο του World Class.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέες Αφίξεις μαγαζιών
ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Προσφορές Εξόδου
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Διαγωνισμοί
ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ
Θέατρο και Cinema
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ