full screen background image
εκθέσεις

Οι εκθέσεις που προτείνουμε να επισκεφθείτε το Σαββατοκύριακο

Γράψου στο Newsletter του Exodos24 για να μη χάνεις τις νέες αφίξεις και προσφορές για Bars - Clubs και εστιατόρια!

Please wait...

Σάς προτείνει πέντε εκθέσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα -και που μόλις προλαβαίνετε να δείτε.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Διάρκεια έκθεσης: 4 – 20 Μαρτίου 2016
Ώρες λειτουργίας: 18:00 – 22:00 καθημερινά

 Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο «Μικρός Κύκλος» του Νίκου Παπαλουκά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Τον Νίκο Παπαλουκά  απασχολεί ο άνθρωπος και ο τόπος με την ευρύτερη έννοια, καθώς επίσης ο μύθος και η ποίηση, φορείς αιωνίων αληθειών και αξιών με τα οποία βρίσκεται σε ένα συνεχή  διάλογο. Οι αλήθειες και οι αξίες αυτές βρίσκουν εφαρμογή μορφοπλαστικά, μέσα από τα έργα του Νίκου Παπαλουκά και  με αυτό τον τρόπο αποκτούν νόημα ως εικαστικά γεγονότα.

«Στο πιο πρόσφατό του έργο ο καλλιτέχνης εγκαταλείπει ως ένα βαθμό τη μέθη του χρώματος και τα αισθαντικά και θερμά χρώματα για να επιδοθεί όλο και περισσότερο στην εικαστική μελέτη των πλαστικών αξιών. Πειραματίζεται με την καθαρά εννοιολογική αναπαράσταση της πραγματικότητας, την οποία υιοθετεί ως ένα μεγάλο μέρος της η μοντέρνα τέχνη από τον Cezanne και εντεύθεν. Ο ζωγράφος συλλαμβάνει την αντικειμενική πραγματικότητα δια μέσου της γεωμετρικής δομής του αντικειμένου, τις καθαρές φόρμες και τα γεωμετρικά περιγράμματα, ενώ η σύνθεση στηρίζεται στην αφαίρεση των επιμέρους στοιχείων και την ανάλυση των δομικών σχέσεων των γεωμετρικά υπερ-απλοποιημένων μορφών, των οποίων ο καλλιτέχνης περιορίζεται αποκλειστικά στην απεικόνιση των στοιχειωδών τους γνωρισμάτων».​

 

The Pulse Kolonaki IKΕ
Διάρκεια έκθεσης: 26 Φεβρουαρίου-22 Μαρτίου
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00-20:00
Τετάρτη, Σάββατο: 11:00-15:00

The Pulse Kolonaki IKΕ

“Μίνως Αργυράκης, ένας μποέμ ταξιδευτής” στη The Pulse Gallery
Αθήνα, Μαδρίτη, Λονδίνο, Κοπεγχάγη, Νέα Υόρκη, Αίγινα είναι μόνο μερικοί από τους σταθμούς του Μίνου Αργυράκη. Ο σουρεαλιστής καλλιτέχνης αποτύπωσε στον καμβά τη μποέμικη ζωή του και εμείς έχουμε τη δυνατότητα να τη θαυμάσουμε μέσα από μια αφιερωματική έκθεση. Η έκθεση παρουσιάζει σπάνιους πίνακες και σχέδια που φιλοτεχνήθηκαν την εποχή που ο Αργυράκης ταξίδευε στην Ευρώπη, καθώς και έργα από τη συλλογή της κόρης του Μαρίας Αργυράκη καθώς και άλλων συλλεκτών.

Η γη, όπως έλεγε ο Μίνως Αργυράκης, «δεν έχει σύνορα». Ο μποέμ καλλιτέχνης, αφού αφουγκράστηκε κάθε πτυχή και σημείο της κοινωνίας της μεταπολεμικής της Ελλάδας, την εποχή της Χούντας επέλεξε να ζήσει αυτοεξόριστος, υμνώντας με καυστικό χιούμορ τα οράματα και τους εφιάλτες της πατρικής γης από μακρινά μήκη και πλάτη της γης. Όπου και να ταξίδευε, όπου και να «φυγάδευε» τον εαυτό του, έπαιρνε μαζί του το αρχέγονο, το μυθικό κομμάτι της Ελλάδας, ως αγγελιοφόρος του και πολυπλάνητας κοινωνός του. Και φρόντισε να νιώσει τα ερεθίσματα του κόσμου, στις χώρες και τις πόλεις που συνάντησε, ελεύθερα, χωρίς όρια, χωρίς συμβιβασμούς.

Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
Διάρκεια έκθεσης: 5 Φεβρουαρίου – 19 Μαρτίου 2016
Ωρες λειτουργίας: Τρ.- Παρ. 12-6 μ.μ. Σαβ. 12-4 μ.μ.

Γκαλερί Ελένη Κορωναίου

Narcissism-Masochism-Fetishism στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
Ο προκλητικός τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από μια συλλογή από μελέτες του Σίγκμουντ Φρόυντ. Οι έννοιες αυτές σχετίζονται τόσο με το περιεχόμενο των έργων όσο και με τη διαδικασία δημιουργίας τους. Στην καινούργια του δουλειά ο Πάνος Παπαδόπουλος έχει κάνει μια μίξη μίνιμαλ, εννοιολογικής, αφηρημένης και εξπρεσιονιστικής τέχνης.
Στους πίνακές του κυριαρχεί το λευκό τού καμβά, αφήνοντας στον θεατή την εντύπωση του ελλιπούς και του ημιτελούς. Έχοντας αφαιρέσει πια το «θόρυβο» καθώς και πολλά άλλα χρωματικά στοιχεία, ο εικαστικός έχει δώσει έμφαση στη δύναμη του χρωστήρα και στην ίδια την πινελιά. Έτσι, το αποτέλεσμα της έκθεσης είναι μια σειρά από εσωτερικούς χώρους και αστικά τοπία, γεμάτα ειρωνεία, χιούμορ και κρυμμένα νοήματα. Όσο τα κοιτά κανείς, τόσο πιο πολλά θα δει. Ο λευκός χώρος δεν σημαίνει απαραίτητα το τίποτα, το κενό μπορεί να παράγει ισχυρές παρουσίες και να έχει ένα αποτελεσματικό αντίκτυπο στις αισθήσεις μας.

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
Διάρκεια έκθεσης: 8 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου 2016
Ώρες: Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00-13:00, 17:00-20:00
Σάββατο, Κυριακή: 17:00-21:00

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

«Δεκαεπτά νέοι σκηνογράφοι: Η παράδοση της Βακαλό» στο φουαγιέ του Θεάτρου Τέχνης
Μια συνεργασία παλιού και νέου δε μπορεί παρά να έχει ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Για του λόγου το αληθές, η Σχολή Βακαλό Art & Design σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν διοργανώνουν στο φουαγιέ του Θεάτρου Τέχνης, στο ιστορικό «Υπόγειο», την έκθεση Δεκαεπτά νέοι σκηνογράφοι: Η παράδοση της Βακαλό με επιλεγμένα επαγγελματικά έργα αποφοίτων της Σχολής. Στην έκθεση, που έχει επιμεληθεί ο σκηνογράφος, καθηγητής της Σχολής Ανδρέας Σαραντόπουλος, παρουσιάζονται με σχεδιαστική και φωτογραφική τεκμηρίωση σκηνογραφικές και ενδυματολογικές μελέτες οι οποίες έχουν υλοποιηθεί επί σκηνής.

Χώρος Τέχνης ΙΡΙΣ
Διάρκεια έκθεσης: 29 Φεβρουαρίου-24 Μαρτίου
Ώρες λειτουργίας:Τρίτη – Παρασκευή: 12.00 – 20.00 I Σάββατο: 12.00 – 18.00

Χώρος Τέχνης ΙΡΙΣ

Η γκαλερί ΙΡΙΣ φιλοξενεί έναν ολόκληρο γλυπτό κόσμο από χάλυβα

Στην έκθεση θα δούμε ιδιαίτερης ομορφιάς ανθρώπινες μορφές που έχουν πάρει σάρκα και οστά μέσα από μια περίτεχνη διαδικασία. Αντικείμενο του έργου τής εικαστικού Χριστίνας Δουζένη είναι κυρίως η πανθρώπινη μορφή και αγαπημένα της υλικά της το μάρμαρο, ο μπρούτζος, το ξύλο, ο πολυεστέρας, το τσιμέντο. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η καλλιτέχνης ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τον ανοξείδωτο χάλυβα. Το υλικό αυτό είναι εξαιρετικά σκληρό και απαιτεί εξειδίκευση προκειμένου να δουλευτεί.

Η Δουζένη σχεδιάζει το μοντέλο της, επιλέγει το σχέδιο που θα χρησιμοποιήσει και το μεταφέρει στο μέταλλο. Με τη χρήση του πλάσματος, το μέταλλο κόβεται και κατόπιν τμηματικά μορφοποιείται (καμπυλώνεται, ισιώνει) προκειμένου να δημιουργηθεί ο όγκος της μορφής. Στη συνέχεια συγκολλάται και η διαδικασία αυτή συνεχίζεται μέχρις ότου να “χτιστεί” η μορφή. Όταν πια έχει ολοκληρωθεί το άγαλμα, το επεξεργάζεται περεταίρω με τον τροχό ώστε να ξαναβρεί την “ψυχή” του, τη λάμψη και τις σκιές, τα χαρακτηριστικά του ανοξείδωτου χάλυβα που το κάνουν να αλλάζει με το φως και το περιβάλλον.

πηγή : clickatlife.gr
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέες Αφίξεις μαγαζιών
ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Προσφορές Εξόδου
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Διαγωνισμοί
ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ
Θέατρο και Cinema
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ