full screen background image
ΟΙΝΟΧΟΟΣ

Την Κυριακή 17 Απριλίου ο ανοιξιάτικος ΟΙΝΟΧΟΟΣ!

Γράψου στο Newsletter του Exodos24 για να μη χάνεις τις νέες αφίξεις και προσφορές για Bars - Clubs και εστιατόρια!

Please wait...
Πιστός στο καθιερωμένο προ-Πασχαλιάτικο ραντεβού του, ο ΟΙΝΟΧΟΟΣ της άνοιξης θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 17 Απριλίου. Σε πρώτη φάση με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και στη συνέχεια, τα τεύχη που θα περισσέψουν θα επιστρέψουν στα περίπτερα, όπου θα παραμείνουν μέχρι εξαντλήσεως.
Λόγω των ημερών και της εποχής, θα έχει ένα γενικώς ανάλαφρο χαρακτήρα από κάθε άποψη. Θα είναι βέβαια, όπως πάντα, πλούσιος και πολυδιάστατος σε ύλη, περιλαμβάνοντας επισκέψεις σε οινοποιεία, συμβουλές αγορών και γεύσης, καθώς και δύο πολύ ενδιαφέρουσες δοκιμές από όλη την ομάδα μας: Τα – παρεξηγημένα και όμως τόσο απολαυστικά – Σαββατιανά της Αττικής, καθώς και τα – γεμάτα εκπλήξεις – Pinot Noir του Ελληνικού αμπελώνα.
Από εμένα σε αυτό το τεύχος θα έχετε ένα περιεκτικό αφιέρωμα στη Νεμέα που τόσο αγαπώ (από την ιστορία και το terroir, μέχρι τα οινοποιεία που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον και επιλεγμένες ετικέτες), καθώς και μια ανάλυση του “φαινομένου #winelover“. Επιπλέον, δοκίμασα για σας σε κάθετη γευσιγνωσία δύο εκλεκτές λευκές ετικέτες από την Κρήτη και τη Νάουσα, οι οποίες με εντυπωσίασαν πραγματικά από την εξέλιξή τους στο χρόνο.
Α, να μην παραλείψετε επίσης να διαβάσετε την… ανορθόδοξη δοκιμή που κάναμε μαζί με τον Σίμο το Γεωργόπουλο, η οποία αφορούσε σε διάφορα κρασιά που ταιριάζουν (δυνητικά και εκτός της πεπατημένης) με το κρέας του αρνιού. Και μπορεί αυτό να έγινε επειδή το αρνάκι είναι το κρέας της Ελληνικής άνοιξης, το δικό μας μυαλό όμως ήταν, κατά βάση, στον οβελία της Λαμπρής. Και επειδή η επιλογή των κρασιών που δοκιμάσαμε ήταν πολύ μακριά από τα συνηθισμένα και αναμενόμενα, οι απόψεις μας ήταν – ως συνήθως, άλλωστε – αρκετά διαφορετικές και σε κάποιες περιπτώσεις διαμετρικά αντίθετες.
ted_simosg
Παρεμπιπτόντως, κάποιος με ρώτησε πρόσφατα γιατί δοκιμάζουμε μαζί κρασιά αφού διαφωνούμε τόσο. Του εξήγησα (και ελπίζω ότι κατάλαβε) πως δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό και υγιές, όταν δοκιμάζει κανείς κάτι τόσο ζωντανό και μαγικό όπως το κρασί. Για την ακρίβεια, όταν υπάρχει ομοιομορφία και απόλυτη συμφωνία απόψεων, εκεί είναι που συχνά πρέπει να ανησυχούμε. Και στο φινάλε, αν ήταν να συμφωνούμε όλοι σε όλα, εμείς μεν θα δοκιμάζαμε ο καθένας μόνος του, να είστε σίγουροι όμως ότι ο κόσμος (του κρασιού και όχι μόνο) θα ήταν πολύ βαρετός!
Κανονίστε το πρόγραμμά σας λοιπόν, και κάντε από τώρα τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τον περιπτερά, γιατί Πάσχα χωρίς τον ΟΙΝΟΧΟΟ δεν γίνεται! Καλή ανάγνωση!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέες Αφίξεις μαγαζιών
ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Προσφορές Εξόδου
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Διαγωνισμοί
ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ
Θέατρο και Cinema
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ