full screen background image
σεμινάρια

Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη

Γράψου στο Newsletter του Exodos24 για να μη χάνεις τις νέες αφίξεις και προσφορές για Bars - Clubs και εστιατόρια!

Please wait...

Η Μεσσηνία είναι ένας ευλογημένος τόπος της Ελλάδας, γι’ αυτό και η κουζίνα της διαπρέπει και συγκλονίζει όποιον τη γευτεί.

Αυτό είναι αρκετό για να διαδοθεί και το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το ΙΕΚ Ορίζων και το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου φροντίζει ακριβώς γι’ αυτό, με τον 4ο κύκλο δωρεάν «Σεμιναρίων Μεσσηνιακής Γαστρονομίας», για τους επαγγελματίες της εστίασης.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση και η γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας, εστιάζοντας στην ποικιλία των εκλεκτών τοπικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή. Δίπλα σε σημαντικούς επαγγελματίες του χώρο, όπως ο Δημήτρης Μελεμενής–Costa Navarino, ο Κώστας Τσίγκας–Vespa Rosa, Pere Ubu, Testaccio & Steak Frites, ο Λευτέρης Λαζάρου–Varoulko Seaside, o Δόξης Μπεκρής-Γενικός υπεύθυνος Chef για τα ξενοδοχεία και τα resorts του ομίλου “Fairmont” στην Αφρική, o Δημήτρης Δημητριάδης-Chef στο “Artisanal”, ο Γιώργος Βενιέρης-Chef “Mr. Pug” και o Αλέξανδρος Φουρούλης-Chef & συνιδιοκτήτης στο “ΜΑΝΗΜΑΝΗ”, οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες, αλλά και πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις. Οι καταξιωμένοι σεφ, θα μαγειρέψουν και θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τοπικές μεσσηνιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας πάντα υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, συνδυασμένες με σύγχρονες γαστρονομικές γεύσεις και μεθόδους μαγειρέματος.

Το πρόγραμμα του τριήμερου σεμιναρίου περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο και την εκπαίδευση περίπου 150 επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης, από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, ενώ συμπεριλαμβάνει γευσιγνωσία ελαιολάδου, καθώς και επίσκεψη στους λαχανόκηπους της Costa Navarino.

Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες μάγειρες, σεφ, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ στο τέλος του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλης, πιστός οπαδός και υποστηρικτής της μεσσηνιακής διατροφής, υλοποιεί καινοτόμες δράσεις για τη διάσωση, καταγραφή και μελέτη της γαστρονομικής κληρονομιάς της Μεσσηνίας. Για το λόγο αυτό, εκτός από τα Σεμινάρια Γαστρονομίας, το Ίδρυμα έχει δημιουργήσει επίσης το Εικονικό Μουσείο Μεσσηνιακής Διατροφής, με σκοπό τη συλλογή, διατήρηση και παρουσίαση των παραδοσιακών μεσσηνιακών συνταγών, καθώς και τα τοπικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των συνταγών. Τα Σεμινάρια Γαστρονομίας αποτελούν σημαντική ενότητα αυτού του ξεχωριστού έργου και τα αποτελέσματα, καθώς και οι συνταγές από τον θεσμό, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.messiniandiet.gr.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes της Costa Navarino, στις 10, 11 & 12 Μαΐου 2016, ενώ οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 6 Μαΐου.

Πληροφορίες/εγγραφές: κα Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας), 27210 62218, ώρες 9.00-15.00, για ώρες εκτός γραφείου: 6986 689093. Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής.

 

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέες Αφίξεις μαγαζιών
ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Προσφορές Εξόδου
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Διαγωνισμοί
ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ
Θέατρο και Cinema
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ