full screen background image

Το SolidarityNow δρα μέσω της Τέχνης

Γράψου στο Newsletter του Exodos24 για να μη χάνεις τις νέες αφίξεις και προσφορές για Bars - Clubs και εστιατόρια!

Please wait...

Το SolidarityNow στηρίζει την Τέχνη που αγκαλιάζει τους πρόσφυγες

 

Στηρίζοντας έμπρακτα τις ανάγκες των μετακινούμενων πληθυσμών – με περισσότερα από 25 προγράμματα και τη διάθεση από το 2013 μέχρι σήμερα, πάνω από 15 εκατομμυρίων ευρώ μέσω δωρεών ειδικά για την ανακούφισή τους, το αλληλεγγύη – SolidarityNow συνεχίζει να δημιουργεί και να ενισχύει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας.

Μέσα από τρεις σημαντικές πολιτιστικές εκθέσεις που υλοποιούνται στην Αθήνα και είναι εστιασμένες στην προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, αλλά και με τη συνεργασία σημαντικών φορέων και σύγχρονων δημιουργών, δίνει φωνή στους πιο ευάλωτους. Και στέφει το δημόσιο ενδιαφέρον στις ιστορίες που έχουν να μας διηγηθούν οι άνθρωποι αυτοί. Για να μας αφυπνίσουν.

«Το Ταξίδι. Μετακινούμενοι Πληθυσμοί»

Το αλληλεγγύη – SolidarityNow και το Μουσείο Μπενάκη συνδιοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Το Ταξίδι. Μετακινούμενοι Πληθυσμοί», από 19-29 Μαΐου, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου) με δωρεάν είσοδο για το κοινό. 8 κορυφαίοι φωτογράφοι-φωτορεπόρτερ, αποτυπώνουν με το φακό τους τον τελευταίο χρόνο, το ταξίδι, τη διαδρομή που ακολουθούν οι άνθρωποι οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.

140 φωτογραφίες ιχνογραφούν την πορεία τους από την Τουρκία στην Ελλάδα, με τελικό προορισμό τα βαλκανικά σύνορα αλλά και την ελπίδα τους να φτάσουν σε ένα ασφαλές καταφύγιο, σε κάποια χώρα της Ευρώπης.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των φωτογράφων: Γιάννη Μπεχράκη, Άλκη Κωνσταντινίδη, Γιώργου Μουτάφη, Άγγελου Τζωρτζίνη, Enri Canaj, Μυρτούς Παπαδοπούλου, Ορέστη Σεφέρογλου, Χλόης Κριθαρά-Devienne.

Στην έκθεση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Refugee Highway», του Χρόνη Πεχλιβανίδη.
«Η Διαδρομή»

Η Υπηρεσία Ασύλου διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η Διαδρομή» από 4–8 Μαΐου στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι (αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού», ώρες λειτουργίας 11:00-23:00), με αφορμή τη διοργάνωση της ημερίδας «Το Μέλλον του Ασύλου στην Ευρώπη» στις 9 Μαΐου στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Στην έκθεση φωτογραφίας μετέχουν 11 Έλληνες και ξένοι φωτογράφοι- φωτορεπόρτερ που αποτυπώνουν τη διαδρομή των πληθυσμών στην αναζήτηση μιας νέας- με ασφάλεια-ζωής. Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Milos Bicanski, Andrea Bonetti, Λουίζα Γκουλιαμάκη, Γιάννης Κολεσίδης, Γιάννης Λιάκος, Δημήτρης Μπούρας, Μενέλαος Μυρίλλας, Νίκος Παλαιολόγος, Άννα Παντελιά, Φώτης Πλέγας, Ορέστης Σεφέρογλου.

Η έκθεση φωτογραφίας υλοποιείται με την υποστήριξη του αλληλεγγύη-SolidarityNow.
«Ai Weiwei at Cycladic»

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης πραγματοποιεί την έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic» από 20 Μαΐου – 30 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση έργων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, καθώς και για τη μοναδική έκθεσή του που φιλοξενείται σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως μέχρι σήμερα. Σκοπός της έκθεσης είναι να μυήσει το κοινό στην καλλιτεχνική προσέγγιση του καλλιτέχνη, μέσα από πολλά και σημαντικά έργα. Ο Ai Weiwei θα παρουσιάσει επίσης ένα νέο έργο, εμπνευσμένο από την συλλογή του μουσείου.

Το μουσείο προσκάλεσε τον Ai Weiwei να παρουσιάσει μια σειρά έργων που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική του προσέγγιση, την έμφαση του έργου του στην ιστορία και την πολιτισμική κληρονομιά καθώς και την κριτική του ματιά στα σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

To αλληλεγγύη – SolidarityNow στηρίζει την υλοποίηση της έκθεσης.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέες Αφίξεις μαγαζιών
ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Προσφορές Εξόδου
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Διαγωνισμοί
ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ
Θέατρο και Cinema
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ