full screen background image
διαμέρισμα

Δείτε πως είναι ένα μέσο διαμέρισμα σε 10 Χώρες του Κόσμου.

Γράψου στο Newsletter του Exodos24 για να μη χάνεις τις νέες αφίξεις και προσφορές για Bars - Clubs και εστιατόρια!

Please wait...

Συχνά βλέπουμε ξένες ταινίες με απίστευτα όμορφα σπίτια και περιοδικά με τέλεια ξένους εσωτερικούς χώρους. Αλλά διαφορετικά είναι στην οθόνη και στις σελίδες των περιοδικών μόδας, και αλλιώς στην πραγματική ζωή. Πως είναι ένα μέσο διαμέρισμα σε 10 Χώρες του Κόσμου;


Έτσι διεξάγαμε μια έρευνα για να διαπιστώσουμε πως απλοί άνθρωποι της μεσαίας τάξης ζουν σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ιαπωνία

 

Το Τόκιο είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες και ακριβές μητροπόλεις στη γη. Έτσι μόνο πολύ πλούσιοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα ιαπωνικά ευρύχωρα διαμερίσματα. Η πλειοψηφία ζει σε τέτοια μικροσκοπικά διαμερίσματα.

2552

 

Το μοναδικό δωμάτιο στο διαμέρισμα εξυπηρετεί για τα πάντα: ως υπνοδωμάτιο και καθιστικό, καθώς και τραπεζαρία. Στη γωνία μπορείτε να δείτε το ψυγείο. Και αν περάσετε πάνω από το κρεβάτι, μπορείτε να βγείτε στο μπαλκόνι. Το δωμάτιο είναι φωτεινό και καλά φωτισμένο, και μεγαλώνει οπτικά οπτικά το χώρο.

3425

 

Πίσω από τις κίτρινες πόρτες στο διάδρομο κρύβεται ένα ντουλάπι, μια τουαλέτα και ακόμη και μια κουζίνα! Με τον τρόπο αυτό, έχει όλα όσα χρειάζεστε.

Ισπανία

4375

 

Οι Ισπανοί μένουν συνήθως σε διαμερίσματα. Έτσι είναι ένα τυπικό διαμέρισμα σε μεγαλούπολη της Ισπανίας.

5316

 

Λευκοί τοίχοι, πέτρινα πατώματα και παντζούρια στα παράθυρα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ισπανικών διαμερίσματων. Αυτές οι συνθήκες βοηθούν για να αντέξουν το καυτό καλοκαίρι. Αλλά το χειμώνα κάνει πολύ κρύο, και στα περισσότερα διαμερίσματα δεν υπάρχει θέρμανση και οι κάτοικοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικά καλοριφέρ.

6294

 

Οι Ισπανοί τρώνε συνήθως στο σαλόνι. Μια μεγάλη κουζίνα είναι ένας χώρος αποκλειστικά για το μαγείρεμα.

Σουηδία

7282

 

Αυτό είναι ένα τυπικό συγκρότημα πολυκατοικιών στη Σουηδία.

8243

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι η ορθολογική χρήση του υπογείου: οι ένοικοι κρατούν εκεί τα ποδήλατα τους, έχουν κοινά πλυντήρια και μερικές φορές ακόμη και όργανα γυμναστικής.

9220

 

Επίσης, στο υπόγειο, σε κάθε διαμέρισμα αντιστοιχεί ένα τέτοιο δωμάτιο ως χώρος αποθήκευσης. Το μπαλκόνι είναι ένας χώρος για χαλάρωση.

10196

 

Στο εσωτερικό επικρατούν οι λευκοί τοίχοι, τα λευκά έπιπλα, αξεσουάρ σε έντονα χρώματα και δεν υπάρχουν παντζούρια ή ρολά.

Μεγάλη Βρετανία

11233

 

Κανένας Άγγλος δεν θέλει να ζει σε διαμέρισμα, αν έχει φυσικά την επιλογή. Οι Άγγλοι προτιμούν να ζουν στα προάστια σε μονοκατοικίες.

1471422628_916_12200

 

Σε κάθε σπίτι δε λείπουν οι μοκέτες σε όλα τα δωμάτια, και φυσικά το τζάκι. Και το πιο ασυνήθιστο για μας: στον νιπτήρα έχουν δύο βρύσες: από τη μία ρέει κρύο νερό και από την άλλη ζεστό.

13160

 

Έτσι τα αγγλικά σπίτια είναι συνήθως άνετα και ζεστά.

Νότια Κορέα

14158

 

Το 80% των Κορεατών μένουν σε παρόμοιες πολυόροφες πολυκατοικίες. Παρατηρήστε πόσο ευδιάκριτα γραμμένος είναι ο αριθμός του σπιτιού με τεράστια γράμματα για να φαίνεται από μακριά.

15137

 

Τα διαμερίσματα δεν διαθέτουν διαδρόμους. Ακόμη και η λέξη «διάδρομος» μπορεί να τους φαίνεται άγνωστη. Ο χώρος υποδοχής έχει μέγεθος περίπου 1×1 μέτρο, έτσι ώστε αμέσως να μπει κάποιος στην κουζίνα ή το καθιστικό. Εκεί θα πρέπει να βγάλετε τα παπούτσια σας.

16119

 

Τα διαμερίσματα στην Κορέα είναι μικρά, αλλά πάντα πολύ φωτεινά χάρη στα μεγάλα παράθυρα. Αυτό που φαίνεται ασυνήθιστο, ίσως η έλλειψη μπανιέρας και ντουζιέρας, καθώς το νερό ρέει κατευθείαν πάνω στα πλακάκια.

Αυστραλία

17108

 

Οι περισσότεροι Αυστραλοί προτιμούν να ζουν σε σπίτια. Σε διαμερίσματα ζει περίπου το 30% του πληθυσμού, αλλά το ποσοστό αυτό αυξάνεται.

1881

 

Η μέση οικογένεια ζει σε ένα σπίτι με τρία υπνοδωμάτια έκτασης περίπου 80-120 τετραγωνικών μέτρων. Εκτός από τα υπνοδωμάτια υπάρχει σαλόνι, κουζίνα, μερικές φορές υπάρχει χώρο για το πλυντήριο, μπάνιο, δύο τουαλέτες και ένα γκαράζ. Οι πόρτες συνήθως έχουν τζάμι.

Ινδία

1958

 

Αν μια οικογένεια είναι πλούσια, τότε θα ζει σε δικό της σπίτι με πολλά δωμάτια. Τέτοια σπίτια είναι συνήθως διώροφα και με μεγάλη αυλή.

2050

 

Το εσωτερικό σε τέτοια σπίτια είναι ένας συνδυασμός της σύγχρονης Δύσης με Ανατολίτικες παραδόσεις.

Κούβα

21122

 

Στις αστικές κατοικίες της Κούβας κυριαρχούν μονοκατοικίες και διώροφα. Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν υπάρχουν παράθυρα.

22122

 

Στην πρωτεύουσα της Κούβας, στο κέντρο της Αβάνας, τα σπίτια είναι πραγματικά έργα τέχνης, χτισμένα σε αποικιακό στιλ, με ψηλά ταβάνια και έπιπλα αντίκες.

23113

 

ΗΠΑ

24101

 

Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις ως προς τον αριθμό των κατοικιών ανά άτομο. Έτσι μοιάζει ένα τυπικό αμερικανικό σπίτι. Παραδίνεται ετοιμοπαράδοτο, με μοκέτα σε όλο το σπίτι και συσκευές κουζίνας. Μένει μόνο να εγκαταστήσετε τα έπιπλα.

2554

 

Βασικός κανόνας: όσα υπνοδωμάτια, τόσα και μπάνια και πιθανόν και δωμάτια ντουλάπες.

2632

 

 

Credit: adme.ru

Πηγή: fanpage.gr
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέες Αφίξεις μαγαζιών
ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Προσφορές Εξόδου
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Διαγωνισμοί
ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ
Θέατρο και Cinema
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ