full screen background image
Ζυθογνωσία

Ζυθογνωσία 2016. 3η έκθεση για μπίρες υψηλής ποιότητας

Γράψου στο Newsletter του Exodos24 για να μη χάνεις τις νέες αφίξεις και προσφορές για Bars - Clubs και εστιατόρια!

Please wait...

Στις 15 και 16 Οκτωβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο οργανώνεται φέτος η « Ζυθογνωσία », η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη στις μπίρες υψηλής ποιότητας και αναμένεται να συγκεντρώσει όλους τους λάτρεις -και μη- στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν πρόκειται για «γιορτή», ούτε για «φεστιβάλ» μπίρας, αλλά για μια ιδιαίτερη έκθεση που απευθύνεται σε ζυθόφιλους καταναλωτές και σε επαγγελματίες από τους χώρους της εστίασης και της εμπορίας ποτών. Αυτοπροσδιορίζεται ως έκθεση για «Microbreweries and Premium Beers», διότι στην 3η διοργάνωσή της καθιερώνεται πλέον ως η κατ’ εξοχήν βιτρίνα των ελληνικών μικροζυθοποιείων και όλων των προϊόντων ζύθου υψηλής ποιότητας που μπορεί να συναντήσει κάποιος στην ελληνική αγορά.

mpira

Στη Ζυθογνωσία, οι επισκέπτες αγαπούν την καλή μπίρα, θέλουν να μάθουν περισσότερα πράγματα γι’ αυτήν και καταφτάνουν όχι για να πιούν, αλλά για να δοκιμάσουν. Όπως αναφέρει, άλλωστε και ο Ντίνος Στεργίδης από την εταιρεία Vinetum, διοργανώτρια της έκθεσης, η γευστική παλέτα στο χώρο της μπίρας είναι τεράστια και οι ευκαιρίες να δοκιμάσει κάποιος τα λιγότερο γνωστά προϊόντα είναι τελικά σπάνιες.

Στη Ζυθογνωσία συμμετέχουν οι περισσότεροι έλληνες μικροζυθοποιοί, κάποιοι μάλιστα κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο τους, καθώς ο αριθμός των μικροζυθοποιείων πολλαπλασιάζεται εντυπωσιακά σε όλη τη χώρα. Όλοι, σχεδόν, οι τύποι μπίρας θα είναι παρόντες, ενώ μερικές πρωτότυπες και άκρως ενδιαφέρουσες γευστικές δοκιμές θα πλαισιώσουν την έκθεση, όπως για παράδειγμα «Μπίρες εσοδείας και παλαίωσης» και «Greek beers vs rest of the world». Στην είσοδο οι επισκέπτες θα λαμβάνουν ένα ειδικό ποτήρι δοκιμής μπίρας με το οποίο θα μπορούν να κινούνται από εκθέτη σε εκθέτη, δοκιμάζοντας όσες μπίρες επιθυμούν.

mpira1

Σχεδόν όλοι οι τύποι μπίρας θα είναι παρόντες στην έκθεση

Με την έκθεση αυτή απεικονίζεται με τον πιο πιστό τρόπο η μετάλλαξη που όλοι βλέπουμε στην ελληνική αγορά μπίρας: ραγδαία ανάπτυξη της μικροζυθοποιίας σε συνδυασμό με το λανσάρισμα από μεγάλες και ιστορικές ζυθοποιίες ―εδραιωμένες στην ελληνική αγορά εδώ και πολλά χρόνια― νέων προϊόντων, κυρίως premium, για τις ανάγκες ενός ολοένα αυξανόμενου ζυθόφιλου κοινού. Ταυτόχρονα και οι εισαγωγείς αυξάνουν την γκάμα των προϊόντων τους με πολύ ιδιαίτερες και «ψαγμένες» μπίρες από χώρες όπου η μικροζυθοποιία ανθεί, όπως οι ΗΠΑ, η Αγγλία και η Ιταλία. Εντυπωσιακή και αξιοσημείωτη είναι η ανάπτυξη της μικροζυθοποιίας στα ελληνικά νησιά και, γενικότερα, σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς· ήδη η Ελλάδα μετρά γύρω στα 45 ζυθοποιεία, μικρά και μεγάλα, και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως μέσα στα επόμενα 10 χρόνια ο αριθμός αυτός θα είναι τριψήφιος.

Όπως και πέρσι, η Ζυθογνωσία πλαισιώνεται και υποστηρίζεται από μία σειρά άλλων εκδηλώσεων, που θα γίνουν σε διάφορα σημεία της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 10 με 16 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της εβδομάδας μπίρας «Athens Beer Week», το πλήρες πρόγραμμα της οποίας βρίσκεται εδώ.

mpira-fagito

Οι δημιουργίες 4 σεφ θα ταιριάξουν με την μπίρα και θα την απογειώσουν

Επίσης, οι επισκέπτες της Ζυθογνωσίας θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επιτόπου και σε συνδυασμό με τις μπίρες της έκθεσης, τις δημιουργίες 4 ελλήνων σεφ, που θα προτείνουν στο ζυθόφιλο κοινό «gourmet street food» στο εφήμερο (pop-up) εστιατόριο της έκθεσης.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Σκουλάς (εστιατόριο Food Mafia), ο Γιάννης Μαρκαδάκης (Cinco), ο Θοδωρής Παπανικολάου (Σελήνη) και ο Μιχάλης Νουρνόγλου (Φάρμα Μπράλου), συνασπίζονται ως «Reservoir Chefs» σε ένα εφήμερο, «pop-up» εστιατόριο υψηλής ποιότητας, όπου θα παρουσιάσουν στο ζυθόφιλο κοινό 12 διαφορετικές λιχουδιές ταιριαστές με μπίρα.

Info
Athens Beer Week: 10-16 Οκτωβρίου 2016
Έκθεση Ζυθογνωσία: Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016
Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 21:00
Χώρος: Ζάππειο Μέγαρο
Είσοδος 10€ (ισχύει και για τις δύο ημέρες της έκθεσης)

Πηγή: zythognosia.gr

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέες Αφίξεις μαγαζιών
ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Προσφορές Εξόδου
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Διαγωνισμοί
ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ
Θέατρο και Cinema
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ