full screen background image
selfie

7 μυστικά για καλύτερες selfies

Γράψου στο Newsletter του Exodos24 για να μη χάνεις τις νέες αφίξεις και προσφορές για Bars - Clubs και εστιατόρια!

Please wait...

Ναι ναι, ξέρουμε. Εσείς δεν βγάζετε selfie. Τα κόλπα που ακολουθούν θα τα διαβάσετε για «έναν φίλο σας» που ενδιαφέρεται να κάνει τις δικές του καλύτερες.

Μπορεί να τις λατρεύετε, ή μπορεί να τις μισείτε. Γεγονός, πάντως, είναι ότι όλοι έχουμε βγάλει τουλάχιστον μια selfie κάποια στιγμή τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια –και μην το αρνηθείτε, δεν θα σας πιστέψουμε. Εμείς πάντως δεν θα πούμε πουθενά πως διαβάσατε τα παρακάτω κόλπα για να κάνετε τις selfies σας ακόμα καλύτερες.

Το (φυσικό) φως είναι το παν

Ισχύει σε κάθε φωτογραφία, οπότε γιατί να μην ισχύει και στις selfies; Ξεχάστε τις πάντα άσχημες και καταθλιπτικές selfie στον καθρέφτη του μπάνιου, με τα φώτα στο κούτελό σας, και βγείτε έξω –θα έχετε και πιο ενδιαφέρον background.

Πού είναι ο ήλιος;

Ο κανόνας «να μην κοιτάζει η κάμερα τον ήλιο, για να μην καεί η φωτογραφία» μπορεί να παρακαμφθεί στην περίπτωση της selfie, για τον απλούστατο λόγο ότι καλύπτοντας με το κεφάλι σας τον ήλιο πετυχαίνετε α. τέλειο διαμοιρασμό του φωτός που έρχεται από πίσω σας και β. μηδέν σκιές, όπως σε αυτό εδώ το παράδειγμα:

Δείτε επίσης: Προσφορά με €9 / άτομο για Απεριόριστο Φαγητό 2 ατόμων στο Κεφτές και Δε Φταις

 

Αν επιμένετε για selfie εσωτερικού χώρου…

Φροντίστε το φως να έρχεται από μπροστά, ή από το πλάι –πάντως σε καμία περίπτωση πίσω σας. Το αποτέλεσμα θα είναι αυτή εδώ η καταστροφή:

Η πόζα είναι το παν

Για μια ολόσωμη selfie όπως αυτή του προηγούμενου παραδείγματος, αποφύγετε την «χαλαρή» στάση, ή ακόμα χειρότερα την στάση προσοχής. Ένα χέρι στη μέση και τα πόδια σταυρωμένα στους αστραγάλους θα κάνουν όλη τη διαφορά του κόσμου.

Προσοχή στη γωνία

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι η σωστή γωνία λήψης για την καλύτερη selfie είναι με το κινητό σας ψηλότερα από το κεφάλι σας, και ενώ αυτό είναι αλήθεια, οι περισσότεροι από εμάς τεντώνουμε υπερβολικά το χέρι μας για να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα, με αποτέλεσμα η φωτογραφία να δείχνει αφύσικη –ή το πρόσωπό μας να κάνει γκριμάτσα από την προσπάθεια. Καλύτερα είναι να φέρετε το κινητό πιο κοντά, και να γείρετε ελαφρώς το κεφάλι προς τα κάτω, έτσι ώστε το βλέμμα να φαίνεται «ανοδικό».

…Και στους ώμους

Οι ώμοι που «κοιτάζουν» απευθείας την κάμερα είναι η νούμερο ένα εγγύηση για μια βαρετή (στην καλύτερη περίπτωση) ή και άσχημη (στη χειρότερη) selfie. Στρέψτε τους λίγο προς το πλάι, για πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Αέρα!

Τελευταίο, γιατί είναι κλασικό, αλλά διαχρονικό και πάντα επιτυχημένο: Το «κόλπο» με τα μαλλιά που ανεμίζουν προς τα πίσω πιάνει πάντα. Στις επαγγελματικές φωτογραφίσεις χρησιμοποιούν ανεμιστήρα για να πετύχουν το συγκεκριμένο εφέ, εσείς –επειδή δε θέλουμε να πουντιάσετε μες στον χειμώνα– απλώς βγείτε έξω και εκμεταλλευτείτε το αεράκι.

Πηγή: in2life.gr
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέες Αφίξεις μαγαζιών
ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Προσφορές Εξόδου
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Διαγωνισμοί
ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ
Θέατρο και Cinema
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ