full screen background image
platies-athinas10

Δωρεάν ξεναγήσεις στην Αθήνα: Όσα πρέπει να ξέρετε

Γράψου στο Newsletter του Exodos24 για να μη χάνεις τις νέες αφίξεις και προσφορές για Bars - Clubs και εστιατόρια!

Please wait...

Πώς δηλώνει κανείς συμμετοχή, ποιες είναι οι καλύτερες ξεναγήσεις αυτές τις μέρες, και τι γίνεται όταν εξαντληθούν οι θέσεις;

Είναι φρέσκες, είναι κεφάτες, είναι σούπερ ενδιαφέρουσες. Μας μαθαίνουν την πόλη και τα μυστικά της, μας ξεναγούν στις άγνωστες γωνιές της, μας διηγούνται ιστορίες από την αρχαιότητα ως το σήμερα. Είναι οι δωρεάν ξεναγήσεις του Δήμου Αθηναίων, τις οποίες αναλαμβάνουν οι υπέροχες εθελοντές ξεναγοί του, και μετρούν ήδη τέσσερα χρόνια ολοζώντανης ιστορίας.

Πώς δηλώνω συμμετοχή στις ξεναγήσεις;

Το τηλεφωνικό κέντρο που υπερφορτωνόταν και έπασχε αντικαταστάθηκε φέτος για πρώτη φορά από ένα πολύ εύχρηστο ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών στο οποίο δημιουργείτε (δωρεάν, εννοείται) τον λογαριασμό σας, και δηλώνετε συμμετοχή στις ξεναγήσεις που σας ενδιαφέρουν. Ο πίνακας, που περιλαμβάνει λεπτομέρειες για την κάθε ξενάγηση, καθώς και τις ελεύθερες θέσεις που απομένουν σε καθεμιά από αυτές, ανανεώνεται κάθε τρίμηνο. Για να διασφαλιστεί η συμμετοχή όσων το δυνατό περισσότερων ενδιαφερομένων, ο καθένας μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε έως δύο ξεναγήσεις ανά τρίμηνο.

Πού γίνονται οι ξεναγήσεις;

Σε κάθε γωνιά της Αθήνας που έχει ιστορίες να διηγηθεί: Σε αρχαία μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε γειτονιές όπως η Πλάκα και του Ψυρρή, σε μουσεία (όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό, το Μουσείο Μπενάκη, και το Ισλαμικής Τέχνης), στο Α’ Νεκροταφείο που είναι μια υπαίθρια γλυπτοθήκη, στην Πνύκα, στην Ακρόπολη, και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος, όπως είναι η Οικία Μπενιζέλων, το παλαιότερο σπίτι στην Αθήνα και το λουτρό των Αέρηδων.

Δεν είμαι πρωινός τύπος. Απογευματινές ξεναγήσεις υπάρχουν;

Οι περισσότερες ξεναγήσεις πραγματοποιούνται πρωινά Σαββάτου και Κυριακής (συνήθως στις 10.30 ή 11.00). Υπάρχουν, όμως, και κάποιες μεσημεριανές και απογευματινές, όπως αυτές στο Μουσείο Μπενάκη την Πέμπτη 26/01 στις 17.00, στο Ίδρυμα Κατακουζηνού τα Σάββατα 28/01 και 11/02 στις 17.00, και στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών την Παρασκευή 24/02 στις 13.00.

Δείτε επίσης: Μια γειτονιά της Αθήνας στις cool περιοχές της Ευρώπης! Και δεν φαντάζεσαι για ποια πρόκειται

Τι γίνεται με τα εισιτήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων;

Το κόστος του εισιτηρίου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που έχουν εισιτήριο επιβαρύνει τους συμμετέχοντες στην κάθε ξενάγηση. Εισιτήριο δεν έχουν, προφανώς, οι γειτονιές (Πλάκα, Ψυρρή κλπ), το Α’ Νεκροταφείο, η Ακαδημία Πλάτωνος, η Πνύκα, η Οικία Μπενιζέλων, και η Αθηναϊκή Τριλογία.

Δεν ξέρω ποια ξενάγηση να διαλέξω. Τι μου προτείνετε;

Από τις ξεναγήσεις των επόμενων εβδομάδων, ξεχωρίζουμε σίγουρα τα μνημεία της Πλάκας το Σάββατο 28/01 στις 12.00, τις φανταστικές αίθουσες γλυπτικής (με όλα εκείνα τα αγάλματα που στόλιζαν τα βιβλία της Ιστορίας του Δημοτικού) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την Κυριακή 29/01 στις 11.00, την Αθηναϊκή Τριλογία το Σάββατο 4/02 στις 10.30, την Ακρόπολη την Κυριακή 5/02 στις 11.00 και την Ακαδημία Πλάτωνος το Σάββατο 11/02 στις 10.30.

Δε βρήκα θέση :-( Τι να κάνω;

Δυστυχώς, οι θέσεις σε κάθε ξενάγηση είναι περιορισμένες (το πολύ 50, ενίοτε και 35) και το ενδιαφέρον –αναμενόμενα– μεγάλο. Βάλτε υπενθύμιση να ξανακάνετε κλικ εδώ περί τα μέσα Μαρτίου, που θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του επόμενου τριμήνου, για να προλάβετε θέση.

Πηγή: in2life.gr
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέες Αφίξεις μαγαζιών
ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Προσφορές Εξόδου
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Διαγωνισμοί
ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ
Θέατρο και Cinema
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ