full screen background image
fagito aperioristo

Οι άγραφοι κανόνες του απεριόριστου φαγητού στα εστιατόρια της Αθήνας

Γράψου στο Newsletter του Exodos24 για να μη χάνεις τις νέες αφίξεις και προσφορές για Bars - Clubs και εστιατόρια!

Please wait...

Είπαμε απεριόριστο φαγητό αλλά … υπάρχουν και κάποιοι κανόνες!

Όλοι μας έχουμε επισκεφτεί έστω και μία φορά στη ζωή μας ένα μαγαζί που προσφέρει σε προνομιακή τιμή απεριόριστο φαγητό και ποτό. Οι σκέψεις των περισσότερων είναι να «Φάμε και να πιούμε όσο μπορούμε, αλλά να μην ξεπεράσουμε και τα όρια».

Στην αντίπερα όχθη όμως υπάρχουν κι εκείνοι που ακούνε «απεριόριστο φαγητό και ποτό» και νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Σίγουρα θα έχετε γίνει μάρτυρες περίεργων περιστατικών που σας έφεραν σε δύσκολη θέση, πόσο δε μάλλον το ίδιο το κατάστημα.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε κάποια από τα δεκάδες περιστατικά που έχουν συμβεί και που όπως θα καταλάβετε στην πορεία δεν πρέπει να ξανασυμβούν. «Παν μέτρον άριστον» έλεγαν οι προγόνοι μας και σίγουρα κάτι θα ήξεραν καλύτερα…

«Δεύτερο σπίτι»: Στο μαγαζί πηγαίνουμε για να απολαύσουμε ένα γεύμα. Είτε αυτό είναι μεσημεριανό, είτε βραδινό. Όχι, αγαπητέ πελάτη δεν μπορείς να κάτσεις από τις 16:00 μέχρι τις 23:00 και να απαιτήσεις απεριόριστο φαγητό σε δύο δόσεις!

«Στο τέλος θα έχει κέρασμα»; Ελάτε τώρα, πείτε την αλήθεια. Πόσοι το έχετε ακούσει αυτό; Πρώτον πρόκειται για μεγάλη αγένεια και δεύτερον το εκάστοτε μαγαζί έχει προνοήσει από πριν, δεν περιμένει εσάς.

Οι Δοκιμαστές: Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που παραγγέλνουν μια ντουζίνα πιάτα, τρώνε μια μπουκιά από το καθένα και το αφήνουν στην άκρη. Με αποτέλεσμα το πιάτο να πηγαίνει στα σκουπίδια!

Υπερβολική Κατανάλωση: Εντάξει παιδιά, απεριόριστο είπαμε αλλά με ρέγουλα. Και απευθυνόμαστε βεβαίως σε εκείνους που ενώ έχουν δέκα πιάτα στο τραπέζι, κάνουν νόημα για νέα παραγγελία. Και για φαγητό και ποτό εννοείται.

Οι «Παραπονιάρηδες»: Από τη στιγμή που έχεις πληρώσει ένα ποσό για απεριόριστο φαγητό δεν γίνεται να παραπονιέσαι για μερίδες. Αν δεν χόρτασες με το ένα πιάτο, μπορείς να το ξαναπάρεις.

Οι «Αχόρταγοι»: Σίγουρα όλοι έχουμε δει έναν τέτοιο. Είναι εκείνοι που πάνε στα εστιατόρια με τάπερ, λαδόκολλες και χαρτοπετσέτες στις τσάντες για να πάρουν λίγο από το… απεριόριστο σπίτι. Ασχολίαστο.

Οι «Μπορώ να πληρώσω λιγότερα αφού δεν έφαγα»: Ναι, καλά διαβάσατε υπάρχουν και αυτοί. Ρε παιδιά αφού δεν θέλετε να φάτε πολύ, γιατί πάτε σε μαγαζί με απεριόριστο φαγητό και ζητάτε να πληρώσετε λιγότερα αφού δεν φάγατε πολύ; Δηλαδή αυτοί που έφαγαν παραπάνω από εσάς, πρέπει να πληρώσουν και περισσότερα;

Οι «Take Away»: Θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε και σαν τους έξυπνους της παρέας. Πάνε στο κατάστημα, πληρώνουν το ποσό και ζητάνε να τους ετοιμάσουν για το σπίτι 30 πιάτα (μπορεί να λέμε και λίγα).

«Μέχρι 15 χρονών είναι μικρό»: Τα περισσότερα μαγαζιά με απεριόριστο φαγητό, επιτρέπουν στα παιδιά μέχρι 7-8 ετών να φάνε δωρεάν. Στα 15 και στα 16 όμως όχι μόνο δεν θεωρούνται μικρά παιδιά, αλλά πρέπει να τρώνε και περισσότερο από τους ίδιους τους γονείς.

Οι αγενείς και οι παράλογοι: Αυτοί υπάρχουν σε κάθε μαγαζί. Έχουν από την αρχή το τουπέ και το «ύφος» και θα βρουν ψεγάδι στα πάντα. Και συνήθως είναι εκείνοι που προκαλούν τα περισσότερα προβλήματα δίχως να έχουν δίκιο.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νέες Αφίξεις μαγαζιών
ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Προσφορές Εξόδου
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Διαγωνισμοί
ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ
Θέατρο και Cinema
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ