full screen background image
epidosia

Οριστικό: Λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο βάζει ο Κοντονής

Γράψου στο Newsletter του Exodos24 για να μη χάνεις τις νέες αφίξεις και προσφορές για Bars - Clubs και εστιατόρια!

Please wait...
Έχετε μαγαζί εστίασης; Δείτε το στις προτάσεις εξόδου της νέας διαδραστικής εφαρμογής Exodos24+

Ο Σταύρος Κοντονής, έχοντας πάρει το «ΟΚ» από τον Αλέξη Τσίπρα, στη συνάντησή του σήμερα με Super League και Football League ανακοίνωσε ότι τα πρωταθλήματα αναστέλλονται επ’ αόριστον μέχρι να γίνουν συγκεκριμένες δράσεις.

Δηλαδή, θέτει ως βάση για τις όποιες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο τρία μέτρα:

α) Κάμερες σε όλα τα γήπεδα.

β) Τουρνικέ.

γ) Ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Ο κ. Κοντονής συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Super League Γιώργο Μποροβήλο, τον πρόεδρο της Football League Σπύρο Καλογιάννη και τον γ’ αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Τοπολιάτη, αφού απουσιάζει στο εξωτερικό ο πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης.

Παράλληλα, φέρεται να έχει ρίξει και μια… βόμβα στο τραπέζι, η οποία απειλεί τις ομάδες με τεράστιες οικονομικές απώλειες σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της πολιτείας. To πότε θα αρχίσουν ξανά τα πρωταθλήματα είναι πλέον στο… χέρι αυτών που πρέπει να εφαρμόσουν τα τρία μέτρα του υφυπουργού Αθλητισμού. Oι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η αναβολή θα έχει διάρκεια 2-3 εβδομάδων.

Κοντονής: «Ανακοινώνεις μετά την συνάντηση με τον Τσίπρα»

Μετά τις συναντήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού με τους εκπροσώπους της ΕΠΟ, της Superleague και της Football League, ο Υφυπουργός Αθλητισμού προέβη στην εξής δήλωση: «Εξέθεσα στους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου τη δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκεται η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την πάταξη της βίας, όπως κατ΄ επανάληψη είχα πει στους παράγοντες του ποδοσφαίρου και όπως και εκείνοι είχαν συμφωνήσει μαζί μας. Στις 5 το απόγευμα θα συναντηθώ και με τους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και στις 6 θα συναντηθώ με τον πρωθυπουργό. Αμέσως μετά θα γίνουν οι ανακοινώσεις».

Μποροβήλος: «Είναι πολύ σοβαρό για εμάς να διακοπούν τα πρωταθλήματα»

Ο πρόεδρος της Super League Γ. Μποροβήλος, φεύγοντας από τη συνάντηση, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Διακοπή επ’ αόριστον όλων των πρωταθλημάτων». Κάτι που σημαίνει πως το Σαββατοκύριακο που έρχεται δεν υπάρχει ελληνικό πρωτάθλημα και είναι ακόμα άγνωστο πότε η Λίγκα θα ξεκινήσει ξανά!

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την εφαρμογή του νόμου σε ό,τι αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τη μετατροπή των συνδέσμων φιλάθλων σε λέσχες, με την υποχρεωτική αναγνώρισή τους από την πλευρά των ΠΑΕ.

Ο Γιώργος Μποροβήλος ανέφερε μετά τη συνάντηση με τον κ. Κοντονή: «Ο υφυπουργός προσανατολίζεται ώστε να διακόψει επ’ αόριστον τα πρωταθλάματα και του είπαμε πως είναι πολύ σοβαρό για τον προγραμματισμό μας. Μας ζήτησε άμεσες απαντήσεις και δρομολόγηση των θεμάτων που έχουν να κάνουν με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τη διάλυση των συνδέσμων. Για την αυστηροποίηση των ποινών στις ομάδες δεν έχουμε αντίρρηση, αλλά του ζητήσαμε να τιμωρούνται και τα φυσικά πρόσωπα για πράξεις βίας και να επαναφέρει το ιδιώνυμο! Μας είπε ότι θα το δει θετικά και θα το φέρει προς συζήτηση. Στόχος είναι από τη νέα χρονιά να έχουμε ένα ασφαλές ποδόσφαιρο. Οσον αφορά τη διακοπή των πρωταθλημάτων, εμείς έχουμε πνιγεί χρονικά και θα δούμε τώρα πώς θα τα βολέψουμε».

Αμέσως μετά μίλησε ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης, λέγοντας: «Ο υφυπουργός έχει τη διάθεση να ξαναξεκινήσουν τα  πρωταθλήματα όταν κρίνει ότι κάποια πράγματα θα αλλάξουν. Με τις παρούσες συνθήκες θεωρεί ότι δεν είναι σκόπιμο να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Μας μίλησε για διάλυση συνδέσμων και μετατροπή τους σε λέσχες, όπως ορίζει ο νόμος. Και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Το σίγουρο είναι πως αυτή τη στιγμή θα σταματήσει το ποδόσφαιρο».

Τοπολιάτης: «Σκληρότερες οι ποινές για τις ομάδες»

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Τοπολιάτης, καταδίκασε τα γεγονότα: «Ως ΕΠΟ καταδικάζουμε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας στον υφυπουργό και συζητήσαμε για όλα τα προβλήματα. Η διακοπή θα αγγίξει όλα τα πρωταθλήματα. Εμείς του είπαμε ότι συμφωνούμε πως θα έπρεπε να ήταν σκληρότερες οι ποινές για τις ομάδες».

Μάλιστα, όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τα χθεσινά γεγονότα στη Σούπερ Λίγκα, απάντησε: «Δεν ξέρω πολλά πράγματα για τα χθεσινά, ό,τι έχει βγει στα ΜΜΕ».

Ο Σταύρος Κοντονής θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στις 18:00 και μετά θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Πηγή: iefimerida