full screen background image
Θέατρο Τέχνης

Θέατρο Τέχνης: 5 νέες παραγωγές για την άνοιξη

Γράψου στο Newsletter του Exodos24 για να μη χάνεις τις νέες αφίξεις και προσφορές για Bars - Clubs και εστιατόρια!

Please wait...

Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν συνεχίζει να παρουσιάζει σύγχρονα κείμενα και νέες φόρμες στο σανίδι.

Μπορεί η θεατρική σεζόν να ολοκληρώνεται στις περισσότερες σκηνές την Κυριακή των Βαΐων, ωστόσο το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν θα συνεχίσει να παρουσιάζει σύγχρονα κείμενα και νέες φόρμες στο σανίδι. Φέτος, εγκαινιάζει το θεσμό της «ανοιξιάτικης περιόδου», ανακοινώνοντας πέντε καινούριες παραγωγές που θα ανέβουν στις σκηνές της Φρυνίχου και του Υπογείου κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Ο Παντελής Δεντάκης, η Όλια Λαζαρίδου, η Μαριάννα Κάλμπαρη και οι ομάδες Vasistas και «Κι όμΩς Κινείται» συμμετέχουν με σκηνοθεσίες τους στην ανοιξιάτικη σεζόν του Θεάτρου Τέχνης, που θα ξεκινήσει στις 8 Απριλίου (Φρυνίχου) με το «Αγαπημένε μου Χέρμπερτ» (1982) του συγγραφέα, εικαστικού και κινηματογραφιστή Χέρμπερτ Άχτερνμπους.

Διάβασε επίσης - Related Άρθρα

Το έργο, μας μεταφέρει στη δίνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου η Λουίζε αναγκάζεται ν’ αποχωριστεί τον 3χρονο γιο της Χέρμπερτ. Τα επόμενα 17 χρόνια μητέρα και γιος θα βρεθούν ελάχιστες φορές και ουσιαστικά η σχέση τους θα συνεχίσει να υπάρχει μέσα από την αλληλογραφία τους. Όταν πια ο Χέρμπερτ πάρει το απολυτήριό του, θα έρθει να βρει τη Λουίζε για μια καινούργια αρχή ή για έναν τελευταίο αποχαιρετισμό. Μέσα στον εύθραυστο κόσμο της συνάντησης τους, εισβάλει η Έλλα, που θα λειτουργήσει ως καταλύτης και θα επισπεύσει τη λύση.

«Το ″Αγαπημένε μου Χέρμπερτ″ είναι ένα αυτοβιογραφικό έργο, που φανερώνει έναν άνθρωπο με πολύ δύσκολη και τραυματική παιδική ηλικία», σημειώνει ο Παντελής Δεντάκης «Ο Άχτερνμπους γράφει για την εγκατάλειψη, για την παντοτινή αναζήτηση της Μητέρας, την αναζήτηση των Απαντήσεων. Οι ήρωές του -η Λουίζε, η Έλλα και ο Χέρμπερτ- είναι άνθρωποι ανήμποροι να αγαπήσουν, να δώσουν στοργή, άνθρωποι ευνουχισμένοι και έντονα τραυματισμένοι από την οικογένεια, άνθρωποι που με τη σειρά τους τραυματίζουν και εγκαταλείπουν εκείνους που τους αγαπούν. Ο Άχτερνμπους θυμώνει με την εγωπάθεια των ανθρώπων, με την ανοησία τους, με την εγκληματική τους απάθεια. Αλλά κυρίως απελπίζεται με την συναισθηματική αναπηρία, με την ανικανότητα να δώσει χαρά ο ένας στον άλλο, γελώντας ταυτόχρονα με όλα αυτά, δίνοντας τον τόνο της γελοιότητας μέσα στην συντριβή».

Ακολουθούν το «Άσμα Ασμάτων – μια νύχτα κάτω από τα άστρα» σε μετάφραση Γιώργου Σεφέρη και σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου (Απρίλιος, Υπόγειο), το «La nada ΝΟΥΑΡ», η νέα παραγωγή της ομάδας ακροβατών και χορευτών «Κι όμΩς Κινείται» (Μάιος, Φρυνίχου) και τα «Ημερολόγια Αγκαλιάς» μια παράσταση για τους πρόσφυγες και τους εθελοντές που στέκονται δίπλα τους, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη (Μάιος, Φρυνίχου). Τον Ιούνιο η ομάδα Vasistas έρχεται στο Θέατρο Τέχνης με το νέο έργο του Ευθύμη Φιλίππου «απολογίες 4 & 5», ένα βιογραφικό σκηνικό ποίημα σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη (Φρυνίχου).

Σημειώνεται ότι στη σκηνή της Φρυνίχου, οι παραστάσεις της Bijoux de Kant «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα» και του Βασίλη Παπαβασιλείου «Σιχτίρ ευρώ Μπουντρούμ δραχμή θα πεις κι ένα τραγούδι», ολοκληρώνονται την Τετάρτη 18 Μαΐου και το Σάββατο 23 Απριλίου, αντίστοιχα. Στη σκηνή του Υπογείου, η «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη ολοκληρώνει τις παραστάσεις της την Μεγάλη Τρίτη (26 Απριλίου), ενώ η παράσταση «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» του Ίψεν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, θα συνεχίζεται στο Υπόγειο έως την Κυριακή 29 Μαΐου.

Don't Miss - Διάβασε Επίσης