full screen background image
Ρωμαίος και η Ιουλιέτα

Με: « Ρωμαίος και η Ιουλιέτα » και Ηρακλή ξεκινά η νέα σεζόν στο θέατρο Πάνθεον

Γράψου στο Newsletter του Exodos24 για να μη χάνεις τις νέες αφίξεις και προσφορές για Bars - Clubs και εστιατόρια!

Please wait...

Δύο φιλόδοξες παραγωγές ετοιμάζεται να παρουσιάσει για τη νέα σεζόν το θέατρο Πάνθεον. Ο Δημήτρης Λιγνάδης διασκευάζει και σκηνοθετεί το ποιητικό αριστούργημα του Σαίξπηρ « Ρωμαίος και η Ιουλιέτα »

Με πρωταγωνιστές δύο εφήβους που βρίσκονται σχεδόν στην ίδια ηλικία με τους ήρωες του έργου και ο Απόλλων Παπαθεοχάρης ζωντανεύει επί σκηνής τον μύθο του Ηρακλή, σε ένα εντυπωσιακό θέαμα για μικρούς και μεγάλους.

 Ο «Ρωμαίος και η Ιουλιέτα» φέρνει τον κόσμο των μεγάλων απέναντι σε αυτόν των παιδιών.
Ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης που επιμελείται σκηνικά και κοστούμια, επιχειρεί μια αφαιρετική εικαστική προσέγγιση, ώστε να πρωταγωνιστεί η ποίηση τόσο στο αφτί όσο και στο συναίσθημα.

Οι ηθοποιοί του θιάσου, αποτελούν θα λέγαμε τον χορό, σαν τις αρχαίες τραγωδίες, που πάει την πλοκή πιο κάτω.
Ίσως σε κάποιους ο «Ρωμαίος και η Ιουλιέτα» να φαντάζει σαν ένα απλό ρομάντσο, όμως σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του Δημήτρη Λιγνάδη, που έχει κάνει και τη διασκευή, αυτό είναι ένα πρώτο επίπεδο ανάγνωσης.

romaios1

Ο συγγραφέας του γράφει για την απολυτοσύνη των νέων ανθρώπων, το να πεθαίνει από αγάπη κάτι που οι μεγάλοι θα έκαναν, ίσως μόνο για τα χρήματα και το προσωπικό «εγώ».

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος ο Δημήτρης Λιγνάδης που αναμετράται με τον Σαίξπηρ, εξέφρασε τους φόβους του για το ανέβασμα.

Τόνισε ότι ανέκαθεν τον γοήτευε το κείμενο του Σαίξπηρ, όμως πίστευε ότι όποιος το πιάσει στα χέρια του, δεν μπορεί παρά να βγει πληγωμένος.

Μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο, η επιλογή δύο νέων παιδιών για το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, ο 16χρονος Γιάννης Τσουμαράκης και η 15χρονη Δανάη Βασιλοπούλου, που πλαισιώνονται απο σπουδαίους καλλιτέχνες.

psaltis_3

Ο Δημήτρης Πιατάς θα ενσαρκώσει τον πατέρα Λαυρέντιο, μητέρα της Ιουλιέτας θα είναι η Ελισάβετ Μουτάφη, ενώ θα δούμε ακόμη τους, Σταύρο Βόλκο, Βασίλη Μηλιώνη, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Ρένο Ρώτα, Νικόλα Στραβοπόδη, Θάνο Τοκάκη, Γιωργή Τσουρή και τον Δημήτρη Λιγνάδη, μέσα σε έναν 20μελή θίασο, όπου έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή σε ρόλο γυναικείο, του Στάθη Ψάλτη, ως παραμάνα της Ιουλιέτας.

Οι πρόβες λίγο πριν το πρώτο κουδούνι

Μια φιλόδοξη παραγωγή που δουλεύεται σχεδόν ένα χρόνο.

Ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» δεν είναι παιδική παράσταση, ωστόσο έρχεται ο «Ηρακλής» για να καλύψει όλο το ηλικιακό κοινό.

koyris_2-jpg

Μια υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια σε σύλληψη, σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και στον ρόλο του Ηρακλή το Νίκο Κουρή.

Μαζί του στον ρόλο του Ευρυσθέα η σημαντική Ρούλα Πατεράκη και ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και χορευτών.

Δώδεκα διαφορετικά σκηνικά, ζωντανεύουν τους 12 Άθλους του μυθικού ήρωα, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα, καθηλώνοντας μικρούς και μεγάλους. Μουσική και τραγούδια, παρακινούν ακόμα και τον πιο δύσκολο θεατή, να ακολουθήσει τη ροή.

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» πρεμιέρα 14 Οκτωβρίου
«Ηρακλής» πρεμιέρα 16 Οκτωβρίου

Θέατρο Πάνθεον, Πειραιώς 166 Ταύρος, τηλ: 210-3471111

 Πηγή : iefimerida.gr