full screen background image
oozoora-7

Oozoora Athens : Βραβευμένες Ασιατικές γεύσεις στο Κεφαλάρι

Γράψου στο Newsletter του Exodos24 για να μη χάνεις τις νέες αφίξεις και προσφορές για Bars - Clubs και εστιατόρια!

Please wait...
Έχετε μαγαζί εστίασης; Δείτε το στις προτάσεις εξόδου της νέας διαδραστικής εφαρμογής Exodos24+

Το Oozora The Garden, η ανανεωμένη αισθητικά, υπέροχη αυλή του εμβληματικού νεοκλασικού κτηρίου του Κεφαλαρίου, θα αποτελέσει το δυνατό πρωταγωνιστή με γεύσεις από την πολυασιατική κουζίνα του πολυβραβευμένου Executive Chef Γιώργου Βενιέρη και της εξαιρετικής ομάδας του, με επικεφαλής στην κουζίνα τον operations chef Σήφη Μανουσέλη. Το bar του Oozora συμπρωταγωνιστεί και παρουσιάζει τη νέα καλοκαιρινή του λίστα με signature cocktails του επίσης πολυβραβευμένου Executive Bartender Σπύρου Κερκύρα και της ομάδας του.

Ο επιβλητικός χώρος του Oozoora

Ο επιβλητικός χώρος του Oozoora

Οικοδεσπότες του “Oozora The House” είναι οι κ.κ. Μανώλης Πλατής, Γιάννης Μωραΐτης και Γιάννης Μωράκης.

O χώρος μεταμορφώθηκε σε μια αληθινή όαση. Ή ήδη καταπράσινη αυλή έγινε ακόμα πιο πράσινη! Έτσι το πράσινο χρώμα κυριαρχεί σε διάφορες αποχρώσεις ζεστές και φωτεινές στα υφάσματα των επίπλων. Στα δε έπιπλα του κήπου χρησιμοποιήθηκαν δύο αγαπημένα υλικά για τον χώρο αυτό, το ξύλο και το μάρμαρο, και τα δύο ιδανικά για μία εντυπωσιακή αυλή, ενώ οι όψεις του κτηρίου βάφτηκαν σε ανθρακί απόχρωση.

Διάβασε επίσης - Related Άρθρα

Chef Γιώργος Βενιέρης

Cuisine: Asiatique 

Από την μεγαλύτερη επιτυχία που έχει κάνει ποτέ ελληνικό εστιατόριο στον Λονδίνο – το Mazi restaurant στο Notting Hill – και τις διαδοχικές επιτυχίες στην Μύκονο με το δικό του, ιδιοφυές “Mr Pug” που εισήγαγε την νέα ασιατική τάση, αλλά και το “Liasti” που άνοιξε τον δρόμο στα farm restaurants, ο πολλάκις βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και άλλες υψηλές διακρίσεις, globetrotter chef Γιώργος Βενιέρης, επιστρέφει στην Αθήνα για να διαγράψει με μαεστρία το προφίλ της Ασιατικής κουζίνας, στο νέο Oozora The House!

Σταθμοί στην καριέρα του το βραβευμένο Electra Restaurant, τα διακεκριμένα με Michelin Star εστιατόρια «Vardis» και «Σπονδή», αλλά και το Beau Brummel και το “Hilton Schiphol Airport Amsterdam.

Στο γουόκ του σοτάρει ταξίδια δεκαπέντε χρόνων στην Ασία, μαζί με δεκάδες αγορές, υπαίθρια μικρά εστιατόρια, τροπικά υλικά και πάθος για την μαγειρική, το αποτέλεσμα είναι μια καινούργια υβριδική  κουζίνα εμπειριών που δύσκολα μεταφράζεται.

Στα περάσματά του εναποθέτει πάντα κάτι από τη γαστρονομική παλέτα των  γνώσεών του, ενώ παράλληλα δομεί θαρραλέα το γαστρονομικό του όραμα, που φέρει το όνομα Mr Pug. Όλο αυτό το  κατακάθι της πολύτιμης εμπειρίας των τελευταίων  15 ετών, παίρνει σάρκα και οστά.

Ο Γιώργος Βενιέρης μεταφέρει τις ανατολίτικες πυξίδες του στην καρδιά της Αθήνας και συνεχίζει να πειραματίζεται και να δουλεύει πάνω στο πιο αγαπημένο του project – αυτό της Ασιατικής κουζίνας.

Δημιουργώντας fusion πιάτα, εμπιστεύεται την ακατέργαστη ομορφιά των φυσικών υλικών και των αρωμάτων, τα κράματα και τις συνθέσεις των καρυκευμάτων και των πρώτων υλών.

Κάθε πρόταση του chef αποτελεί και ένα δείκτη της εμπειρίας του που του χάρισαν τα αναρίθμητα ταξίδια του στις χώρες της Ανατολής, γεννώντας πιάτα απομακρυσμένα από φλυαρίες και υπερβολές με πρωταγωνιστές τις ιδανικές αναλογίες και σχέσεις  των υλικών που ισορροπούν μεταξύ επιτηδευμένης απλότητας και μετρημένης εξειδίκευσης.

Πολλά χιλιόμετρα μακριά από τους μαγικούς του προορισμούς στην νότιο-ανατολική Ασία, o globetrotter chef Γιώργος Βενιέρης παρουσιάζει την κουζίνα Asiatique στην Αθήνα, στο Oozora The House!

Διεύθυνση : Θεόδωρου Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι

Don't Miss - Διάβασε Επίσης