full screen background image
poreia_0_708

Νέα σεζόν στο θέατρο Πορεία -Εναρξη με τη σπουδαία «Μεγάλη Χίμαιρα»

Γράψου στο Newsletter του Exodos24 για να μη χάνεις τις νέες αφίξεις και προσφορές για Bars - Clubs και εστιατόρια!

Please wait...

Πλούσιο κι ενδιαφέρον το πρόγραμμα του θεάτρου Πορεία για τη θεατρική σεζόν 2017-2018, ξεδιπλώνεται γύρω από τη νέα του κεντρική παραγωγή, την «Αγριόπαπια» του Ερρίκου Ίψεν.

Παράλληλα από αυτή τη σεζόν εγκαινιάζεται και μία καινοτόμα πλατφόρμα, με μοναδικά προνόμια για το κοινό.

«Επιμένουμε σε ένα θέατρο υψηλής ποιότητας που απευθύνεται σε όλους» τόνισε στη σημερινή παρουσίαση ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Πορεία Δημήτρης Τάρλοου δίνοντας το στίγμα του προγράμματος. «Φέτος παρουσιάζουμε μία σειρά παραστάσεων, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν εύκολες επιλογές αλλά πιστεύουμε ότι θα πετύχουν».
«Επιδίωξή μας είναι να προτείνουμε νέες μεταφράσεις, νέους συγγραφείς, να δραματοποιούμε μυθιστορήματα, να προκρίνουμε τη σύμπραξη νέων και έμπειρων δημιουργών, οι οποίοι έχουν να πουν κάτι στη σημερινή θεατρική Αθήνα» είπε ο Δημήτρης Τάρλοου ενώ ανακοίνωσε και το μεγαλεπήβολο σχέδιο δραματοποίησης του εμβληματικού «Γιούγκερμαν» του παππού του, Μ. Καραγάτση για τη σεζόν 2018-2019.

Ειδικότερα στην 19η περίοδο λειτουργίας του, το θέατρο Πορεία επιφυλάσσει ένα σύνολο επτά παραγωγών, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι νέες και οι δύο ανατρέχουν στην σπουδαία συγγραφική παράδοση της οικογένειας Καραγάτση.

poreia_080_q85

Διάβασε επίσης - Related Άρθρα

 

Η «Μεγάλη Χίμαιρα» με πάνω από 400 παραστάσεις κι 100.000 θεατές τα τελευταία τρία χρόνια, επανέρχεται για τελευταίες 18 παραστάσεις από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου.

poreia_85

 

Κεντρική παραγωγή του φετινού προγραμματισμού είναι η «Αγριόπαπια» του Ίψεν, ένα έργο «για το ρόλο του ζωτικού ψεύδους στη ζωή των ανθρώπων, αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με την φύση» κατά τον Δημήτρη Τάρλοου, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία αλλά και τη νέα μετάφραση στα ελληνικά.
Πρόκειται για ένα πολυσύνθετο πρότζεκτ με δεκατέσσερις ηθοποιούς, όπου η θεατρική δράση θα συνυπάρχει με την κινηματογραφική.

poreia_80_q85

Ως δεύτερη παραγωγή του θεάτρου, θα παρουσιαστεί, πάλι σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος «Το Ευχαριστημένο»της Μαρίνας Καραγάτση (Βραβείο «Διαβάζω», 2009), που υπογράφει η Έρι Κύργια (από 22/2).

Το έργο μας μεταφέρει απευθείας στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση, όπου οι σκοτεινές στιγμές υπερέχουν των φωτεινών, αλλά η συμφιλίωση είναι απαραίτητη για όσους συνεχίζουν να υπάρχουν.
«Δεν με απασχόλησε τόσο η αφήγηση μιας προσωπικής μας ιστορίας, όσο το αποτέλεσμα της θεατρικής του διασκευής: το πώς τρεις παράλληλοι μονόλογοι που εξελίσσονται μέσα στην ίδια μέρα θα συνθέσουν ένα θεατρικό κείμενο.

Η Έρι Κύργια έκανε το θαύμα της και η επεξεργασία της μου δίνει κουράγιο πως θα δούμε μια ωραία παράσταση» επεσήμανε η Μαρίνα Καραγάτση.

18 Οκτωβρίου ξεκινά «Ο κήπος του Ραπατσίνι» μία συνάντηση της Όλιας Λαζαρίδου και του εικαστικού Άγγελου Παπαδημητρίου πάνω στο διήγημα του Ναθάναελ Χώθορν, «Η κόρη του Ραπατσίνι» ενώ τον Ιανουάριο επαναλαμβάνεται η μεγάλη θεατρική επιτυχία που ξεκίνησε την πορεία της στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, συνεχίστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και επανέρχεται για έναν τρίτο κύκλο παραστάσεων στο θέατρο Πορεία «Ο αδαής και ο Παράφρων» του Τόμας Μπέρνχαρντ σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα.

poreia_op_upscale

 

Να σημειωθεί πώς η Μήδεια, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης προγραμμάτισε κάποιες ακόμα παραστάσεις την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στις 21:00, ώστε να εξασφαλίσουν εισιτήριο όσοι δεν μπόρεσαν.

Πηγή:iefimerida.gr

Don't Miss - Διάβασε Επίσης